Facebook iconTwitter iconTripAdvisor iconYouTubeInstagramLinkedIn

Beschrijving Teksten

30 WOORDEN

Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba is gelegen aan het prachtige Eagle Beach en uitgeroepen tot meest romantische hotel van de hele wereld volgens TripAdvisor. Kom bij Bucuti echt tot rust in romantische sferen. 

50 WOORDEN

Bucuti & Tara Beach Resort Aruba is het leidende ‘boutique’ resort op Aruba. Het is gelegen aan één van de mooiste stranden van de wereld, Eagle beach. De eigenaar van het hotel is meerdere keren bekroond voor zijn ‘adult only’ resort. Het hotel is tevens uitgeroepen tot het nr. 1 meest romantische hotel van Caribisch gebied en Nr. 1 Hotel in het Caribisch gebied voor twee jaar op rij.

Bucuti: Eerste gezonde Happy hour van het Caribisch gebied

Bucuti heeft zijn succesvolle wellness-programma uitgebreid met dagelijkse activiteiten en het eerste en enige gezonde ‘happy hour’ van het Caribisch gebied.

Gratis gezonde snacks, een No-jito en veel meer.

Het resort geeft hiermee een alternatief aan voor de traditionele happy hours. Bucuti biedt tijdens de Healthy Hour gratis gezonde snacks en halfgeprijsde ultragezonde smoothies aan. De Healthy Hour is bij Bucuti van 15.00 tot 17.00 uur. Dagelijks worden de ‘gezonde mocktails’ geserveerd zoals bijvoorbeeld de populaire Strawberry No-jito.

Uniek wellness-programma

De introductie van de ‘healthy hour’ is geheel in lijn met het unieke wellness-programma van het hotel. Dit wellness programma, dat uniek is op Aruba wordt geleid door wellness-specialist Isabel Struve Rasmijn. Het doel van dit programma is dat gasten zich gezond en fit blijven voelen tijdens hun verblijf in Aruba en daarna. Isabel stelt in overleg met de gast een op maat gemaakte programma samen om bepaalde doelen op het gebied van voeding, fysieke fitheid en geestelijke welzijn te ondersteunen.

Bucuti & Tara Beach Resort, Aruba, toonaangeved voor het Caribisch gebied

Bucuti & Tara Beach Resort Aruba is het leidende ‪”boutique‪” resort op Aruba‪, gelegen aan‪”Eagle beach”. De eigenaar van het hotel is meerdere keren bekroond voor zijn ‪”adult only’ resort. Het hotel is tevens uitgeroepen tot het nr. 1 meest romantische hotel van Caribisch gebied en Nr. 1 Hotel in het Caribisch gebied voor twee jaar op rij.

Bucuti & Tara eerste klimaatneutrale resort van de Caraïben

Het Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba is het eerste hotel in de Caraïben dat volledig klimaatneutraal opereert.

Het resort heeft al jaren een uitgebreid duurzaamheidsprogramma en een minimale CO2-voetafdruk, maar nu is er dan de officiële CarbonNeutral® certificering. Natuurlijk is Bucuti blij met deze mijlpaal en trots de eerste in de regio te zijn, maar het hotel wil vooral een voorbeeld zijn voor anderen.

Wat betekent klimaatneutraal?

CarbonNeutral® is een wereldwijde norm die wordt toegekend aan bedrijven die hun uitstoot van broeikasgassen (CO2) hebben verlaagd tot netto nul. “Het Bucuti & Tara Beach Resort heeft met haar duurzaamheidsprogramma de lat hoog gelegd,” aldus Saskia Feast van Natural Capital Partners. “We zijn blij dat we het predicaat CarbonNeutral® konden toevoegen aan de vele eerdere prestaties, waarmee we de succesvolle toewijding aan het CO2-neutraal werken van grote bedrijven wereldwijd laten zien.” 

Wat merken de gasten van Bucuti?

Het bieden van een klimaatneutrale hotelervaring betekent dat gasten van Bucuti geen voetafdruk achterlaten en zonder schuldgevoel kunnen terugdenken aan een heerlijke vakantie. Het resort heeft nu bewezen dat koolstofneutraliteit en een onvergetelijke vakantie heel goed samengaan. 

De weg naar volledig klimaatneutraal
De afgelopen jaren heeft het Green Team van het resort, mede dankzij alle steun en investeringen van de eigenaar, een enorme uitstootvermindering bereikt. Door de vele klimaatneutrale maatregelen verminderde Bucuti & Tara de CO2-uitstoot tot het maximaal haalbare. Het kleine overgebleven gat werd gecompenseerd door ‘koolstofcredits’ van het lokale windmolenpark Vader Piet. Elk onderdeel van het resort werd onderzocht en verbeterd, met zowel simpele als complexere oplossingen. Enkele voorbeelden:

  • Elke gast een herbruikbaar waterflesje geven, leidt tot 290.000 minder plastic wegwerpflessen in het afval van Aruba. 
  • Het bieden van gezondere porties geeft gasten verstandigere – en meer wenselijke – hoeveelheden, met als neveneffect 30% minder voedselverspilling. 
  • Het resort installeerde het grootste zonnepaneelsysteem van het eiland, van een door de overheid maximaal toegestane grootte. 

Eco-pionier in de Caraïben 

Ewald Biemans, eigenaar en CEO van Bucuti & Tara en gepassioneerd milieuactivist, voert sinds de opening van het resort in 1987 vastberaden duurzame oplossingen in het beleid en de cultuur door. Hierdoor is Bucuti het meest eco-gecertificeerde resort van de Caribbean geworden. Enkele onderscheidingen: 

  • Het eerste ISO 14001 gecertificeerde hotel in Noord- en Zuid-Amerika
  • Het eerste resort in de Caraïben met een LEED Silver certificaat 
  • Uitgeroepen tot World’s Most Sustainable Hotel/Resort door Green Globe

Ook Biemans zelf ontving als groene leider diverse awards, waaronder die van Green Hotelier of the Year (Caribbean Journal). Ook was hij vorig jaar de eerste persoon ooit die de Leader in Sustainability Gold Adrian Award won (Hospitality Sales & Marketing Association International & National Geographic Traveler), een prijs die voorheen alleen aan organisaties werd toegekend. Daarnaast is Biemans als duurzaamheidsexpert een veelgevraagd spreker voor presentaties en lezingen.

Waarom investeren in klimaatneutraal?

De temperaturen op aarde blijven stijgen, net als de zeespiegel, wat een bedreiging vormt voor kustbewoners wereldwijd, waaronder op het laaggelegen Aruba. Bucuti & Tara vindt dat de door de mens veroorzaakte klimaatverandering een wereldwijd probleem is, dat ieder mens, bedrijf en organisatie moet proberen te veranderen. Ewald Biemans: “Onze gasten kiezen Aruba om onze mooie natuurlijke stranden, prachtige turquoise water en de vrolijke, gezonde eilandbewoners. We moeten onze omgeving op een zinvolle manier beschermen en behouden om deze ervaring ook in de toekomst te kunnen blijven bieden. Ik denk dat het harde werken, de passie en toewijding van ons duurzaamheidsteam om klimaatneutraliteit te bereiken, anderen zal inspireren om soortgelijke maatregelen te nemen.”

 
 

Copyright © 2021 Bucuti & Tara Beach Resorts - Aruba

Hide